Businessmodels: better than free

October 15th, 2008

In een uitgebreide bijdrage op zijn weblog The Technikum gaat Kevin Kelly in op het fenomeen dat alles op het internet gratis moet zijn. Hij betoogt waarom dat naar zijn idee geen goede ontwikkeling is en geeft 8 mogelijkheden om zaken toch betaald te krijgen. In zijn woorden:
‘Eight uncopyable values. I call them “generatives.” A generative value is a quality or attribute that must be generated, grown, cultivated, nurtured. A generative thing can not be copied, cloned, faked, replicated, counterfeited, or reproduced. It is generated uniquely, in place, over time. In the digital arena, generative qualities add value to free copies, and therefore are something that can be sold.’

De beste presentaties ter wereld

October 13th, 2008

Read the rest of this entry »

Picozine!

October 8th, 2008

Onder het kopje Nieuwe initiatieven van oud deelnemers aan de Digitale Pioniers Academie, een leuk nieuw initiatief Picozine: Picozine is een intiatief van  de makers van MobileReporters.org, deelnemers aan DPA 2008. Zij bedachten een minitijdschrift dat iedereen zelf online kan samenstellen. Pdfje printen, vouwen, nieten, snijden, klaar! Je eigen minimagazine!

Open org

October 7th, 2008

open orgDe mannen en vrouwen van Worm hebben pas echt begrepen wat open betekent! Op Open Org vind je (quote) oersaaie, maar broodnodige organisatorische informatie, standaard-documenten, formulieren en reglementen. Feast your eyes on declaratieformulieren, arbeidsovereenkomsten, begrotingen en administratieve documenten. En het ziet er nog gezellig uit ook! Bedankt Worm!!!!!

Blog tegen armoede

October 7th, 2008

blog action day

Op 15 oktober vindt Blog Action Day plaats. Op deze dag besteden bloggers, podcasters en videocasters wereldwijd aandacht aan het thema armoede. Blog Action Day wil hiermee een discussie op gang brengen over dit onderwerp. Als je wil meedoen aan dot wereldwijde webevent en op 15 oktober over armoede wil publiceren, kun je je aanmelden op de site van Blog Action Day http://blogactionday.org/nl.

Vooruit met Frankwatching

October 6th, 2008

Frankwatching denkt na over zijn toekomst en laat zijn lezers meedenken. Via Forward houdt de blog lezers op de hoogte van de plannen, vragen, stappen en ontwikkelingen naar Frankwatching 4.0 en mogen opmerkingen, tips en commentaren gegeven worden. De blog is vooral zo interessant omdat het de overwegingen laat zien voor keuzes voor verschillende verdienmodellen, de dilemma’s en waar keuzes toe leiden. Kortom, het is een kijkje achter de schermen hoe je een blog naar een nieuwe fase leidt.

Ook voor grote blogs is verdienen op internet moeilijk

October 6th, 2008

Dat verdienmodellen ook voor grote internetbedrijven lastig zijn, bleek afgelopen week weer. Het Amerikaanse Gawker Media, zo’n beetje het grootste blog netwerk ter wereld, ontslaat 19 van zijn 133 schrijvers. De medewerkers is per direct de wacht aangezegd. Volgens eigenaar Nick Denton zullen op korte termijn de advertentie-inkomsten dalen. Denton stelt dat de door huidige kredietcrisis de advertentiebudgetten voor 2009 zo onder druk komen te staan dat Gawker Media moet bezuinigen.

Het is niet voor het eerst dat Denton drastisch snijdt in zijn organisatie. In april van dit jaar sloot hij 3 blogs, net als in 2006, toe hij er 2 sloot. Ook onder het mom van een dreigende recessie. Denton voorspelt, naar eigen zeggen, al sinds 2006 dat er een neergang in de economie aankomt.

In een voor Gawkers doen heel openhartige brief op Valleywag.com, een van Gawkers best gelezen blogs, geeft hij uitleg.  

De vraag lijkt dan ook gerechtvaardigd waarom Denton niet naar een breder verdienmodel kijkt. Alleen advertentie-inkomsten lijkt een wel heel wankele basis. Waarschijnlijk heeft hij daar ook nog nooit over hoéven na te denken. Nick Denton staat zevende op de Sillicon Alley, de top 100 van meest invloedrijke internet-ondernemers van de Amerikaanse Oostkust, en zijn netwerk is een van de meest gelezen ter wereld: 150 miljoen page views per maand. Maar net als bij de traditionele media zijn alleen advertenties dus niet genoeg. Gezien de ontslagronde nu, denkt Denton ook nu nog niet in andere modellen.

 

 

Ted talks: Ten things you need to know before you pitch a VC

September 23rd, 2008

De academie is begonnen! Vorige week vrijdag, 19 september hielden we onze eerste bijeenkomst. Onze eerste belofte… we zullen de deelnemers overladen met informatie. In het kader hiervan een inspirerend filmpje van David S. Rose, chairman van New York Angels

Update update update…

September 18th, 2008

Meer weten over de coaches van de Digitale Pioniers Academie? De biografietjes van de coaches staan online en zijn hier te vinden.

Last years Mimoa is a “Hot 100″!

September 18th, 2008

Lees hier meer over de Hot 100!


Hot100 #5: MIMOA from Hot100 on Vimeo.