Stage Digitale Pioniers

16-feb-09 door: Digitale Pioniers

Digitale Pioniers is per direct op zoek naar versterking! Heb je affiniteit met nieuwe media en wil je een bijdrage leveren aan het stimuleren van de maatschappelijke functie van nieuwe media in Nederland? Dan is dit je kans. Kennisland (KL) is een denktank met een missie. We willen van Nederland een slimmer land maken. Niet alleen omdat het nodig is, maar ook omdat we denken dat het kan. Dit doen we door middel van onderzoek, advies en het initiëren van interventies.

Digitale Pioniers is een unieke regeling voor innovatieve maatschappelijke internetinitiatieven. De regeling wordt sinds 2002 met steun van het Ministerie van OCW uitgevoerd door Kennisland. Als stagiair help je de regeling onder potentiële aanvragers onder de aandacht te brengen en bied je organisatorische en webredactionele ondersteuning binnen een leuk team. Ben je ondernemend, houd je van schrijven en beschik je over een gezonde kritische blik? dan willen we je graag leren kennen.

Takenpakket

Als stagiair(e) bij Digitale Pioniers ben je verantwoordelijk voor:

  • Communicatie en promotie van de regeling onder potentiële aanvragers
  • Ondersteuning bij beoordeling van projectaanvragen
  • Verslaglegging en ondersteuning organisatie expertbijeenkomst
  • Ondersteuning projectleiderbijeenkomst en intakegesprekken
  • Redactionele werkzaamheden Digitale Pioniers website en nieuwsbrief
  • Analyse digitale en maatschappelijke trends

Naar wie zijn we op zoek?

Kennisland is geen doorsnee organisatie. Iedereen werkt aan zijn eigen projecten, organiseert interne workshops om te brainstormen, bedenkt nieuwe plannen en organiseert zijn eigen werk. Natuurlijk krijg je een begeleider en worden duidelijke stageafspraken met je gemaakt. Maar het is wel belangrijk dat je goed zelfstandig kan werken, niet bang bent om vragen te stellen, initiatief durft te nemen en kritisch bent. De werkzaamheden binnen Digitale Pioniers vragen om een ondernemende instelling, schrijfervaring, organisatietalent en goede sociale vaardigheden.

Voor deze stage zijn we specifiek op zoek naar een WO student met een relevante opleiding als media & cultuur, nieuwe media & digitale cultuur, communicatie- of informatiewetenschap. De stagiair kan per direct beginnen. Stages bij KL duren minimaal 3 maanden, bij minimaal 3 dagen per week.

Wat krijg je daarvoor terug?

Een kans om veel te leren op een spannende plek. Afhankelijk van je eigen inzet kan je meedoen aan workshops, meedenken over nieuwe projecten en ervaren hoe het is om te werken voor stichting met een maatschappelijke missie. Er wordt een stageplan met je afgesproken waarin wederzijdse verwachtingen zijn vertaald naar duidelijke leerdoelen en/of activiteiten. De stagevergoeding is 300 euro per maand bij een voltijds stage.

Heb je interesse in deze uitdagende stage? Stuur dan een brief en CV naar Nikki Timmermans, ntimmermans@kennisland.nl. Kijk ook op de websites van Kennisland (www.kennisland.nl) en Digitale Pioniers (www.digitalepioniers.nl).