150 Volks-vertegenwoordigers

http://www.150volksvertegenwoord...
« terug
150 Volks-vertegenwoordigers

Site waarop bezoeker inzicht kan krijgen in onafhankelijke profielen van Tweede Kamerleden

Het overgrote deel van de 150 volksvertegenwoordigers – de leden van de Tweede Kamer – is volstrekt onbekend bij de bevolking. Noem eens 15 Kamerleden. De meeste mensen komen niet verder dan de lijsttrekkers en één of twee anderen. Dit is een probleem, want onbekend maakt onbemind.Het is op dit moment moeilijk om de volksvertegenwoordiging goed te leren kennen. Veel kamerleden hebben weliswaar een eigen website of een plek op tweedekamer.nl, maar hier komt men pas, wanneer men de kamerleden al kent, en dat is nu juist het probleem: we kennen ze niet.

Hoe kan men van de bevolking verwachten dat zij politiek geïnteresseerd en betrokken is, wanneer het al zo moeilijk is een beeld te vormen van wie de volksvertegenwoordigers eigenlijk zijn? 150volksvertegenwoordigers.nl pakt dit probleem aan. De site vindt voor iedere burger de Kamerleden die hem/haar het beste vertegenwoordigen, of dat nu is op basis van persoonlijke kenmerken of politieke feiten. De kiezer bepaalt! De criteria lopen sterk uiteen, van individueel stemgedrag, tot religie en de favoriete voetbalclub van het Kamerlid. Daarnaast biedt de site ook antwoorden op belangrijke achtergrondvragen. Bovendien is het project – in tegenstelling tot vrijwel alle andere politieke internetsites – niet op verkiezingen gericht. 150volksvertegenwoordigers.nl wil juist laten zien wat de volksvertegenwoordigers doen tijdens hun lidmaatschap van de Kamer.

Eindproducten

Vanuit het doel dat Stichting Per Definitie zich heeft gesteld om maatschappelijke discussie te bevorderen en de betrokkenheid van burgers bij de politiek te vergroten, zal zij in de toekomst uitkijken naar nieuwe projecten en uitbreidingsmogelijkheden voor bestaande projecten. De Stichting staat daarbij nadrukkelijk open voor strategische samenwerking met andere media.

Contactgegevens

Stichting Per Definitie
Thierry Baudet & Sander Ruijter

informatie overheid participatie


Kiezers voor Kiezers
Kiezers voor Kiezers
website van kiezers voor kiezers »


Woberator
Woberator
Crossmediale hulp bij Wob-verzoeken »