Met de Slow Food Finder hoef je nooit meer lang te speuren naar lekkere, pure en eerlijke etenswaren. De website slaat een brug tussen de bewuste consument en de lokale winkelier.

Makkelijk te vinden
Iedereen weet de grote supermarkt te vinden, maar waar zit nu die lokale winkelier die met passie, kennis en vol trots over zijn product vertelt? In de Slow Food Finder stellen winkeliers zich voor aan de hand van foto's. Ze vertellen alles over hun winkel en assortiment.

1 druk op de knop
Ga naar www.slowfoodfinder.nl, type het product in dat je zoekt en je postcode of woonplaats. Met één druk op de knop vind je lekkere, pure en eerlijke etenswaren, te koop bij winkeliers in jouw buurt.

Lekker, puur & eerlijk
De Slow Food Finder streeft verandering van het voedsellandschap na door de consument in contact te brengen met voedsel dat is geproduceerd met zo min mogelijk schade voor mens, dier en milieu. Lekker, puur en eerlijk eten. Lekker betekent smaakvolle producten van goede kwaliteit, 
puur staat voor productie met zo min mogelijk schade voor de omgeving en tot slot eerlijk: producenten ontvangen een eerlijke beloning voor hun werk.

Een kenner ipv een keurmerk

Slow Food-leden kennen als geen ander lokale winkeliers waar je lekkere, pure en eerlijke producten kunt kopen. Zij nodigen hun favoriete winkelier en producent uit, waardoor het aanbod op de website groeit en de kwaliteit gewaarborgd blijft.Website-bezoekers beoordelen winkeliers

Alle winkeliers die in de Slow Food Finder te vinden zijn, werken hard om aan de criteria lekker, puur en eerlijk te voldoen. Nu is beoordelen geen gemakkelijke zaak. Sommige criteria zijn subjectief (wanneer is iets lekker?) en andere wellicht lastig te beoordelen (krijgt de boer wel een eerlijke prijs?). Beoordeling kan tevens aan verandering onderhevig zijn, daarom biedt de Slow Food Finder alle websitebezoekers de mogelijkheid de lokale winkeliers te beoordelen op de punten: lekker, puur en eerlijk. Youth Food Movement

De Digitale Koelkast wordt ontwikkeld door de Youth Food Movement (YFM). YFM is een netwerk van jonge consumenten en jonge professionals (o.a. boeren, tuinders, jagers en producenten) die met elkaar verandering teweeg willen brengen op het gebied van voedselproductie en voedselconsumptie. YFM maakt onderdeel uit van Slow Food Nederland.

Contact
Martijn van der Krogt
martijn (a) slowfoodfinder.nl


duurzaamheid non-profit


Slow Food Finder
Slow Food Finder
Met de Slow Food Finder hoef je nooit meer lang te speuren naar lekkere, pure en eerlijke etenswaren. De website slaat een brug tussen de bewuste consument en de lokale winkelier. »