Duurzamestudent.nl is dé website over duurzame ontwikkeling vanuit de belevingswereld van studenten. Voor alle fases in het studentenleven biedt duurzamestudent.nl aansprekende voorbeelden en relevante tips.


Idee

Duurzame ontwikkeling is een ‘hot issue’, iedereen heeft er een mening over en steeds meer mensen willen er ‘iets’ mee. Duurzamestudent.nl is een online studentenmagazine dat belangrijke aspecten die een rol spelen in het studentenleven verbindt met het thema duurzame ontwikkeling. Duurzamestudent.nl brengt als het ware alle ingrediënten voor een duurzaam studentenleven bij elkaar.

Leef bewust, laat zien wie je bent, weet wat je kiest, heb positieve invloed, blijf vragen, gebruik wat je geleerd hebt, denk buiten hokjes, vernieuw, verwonder en verander! Dat zijn kreten die op de (duurzame?) student van nu van toepassing zijn. Toch worden studenten meestal benaderd als consument, en dat terwijl ze juist in een zoekende, lerende, vormende en ondernemende fase van hun leven zitten waarbij ze vele keuzes maken. Duurzamestudent.nl wil die behoeften faciliteren en een plek zijn om informatie te vinden, te delen en vooral ook uit te wisselen!

Studenten die meer willen weten over wat zij zelf met duurzame ontwikkeling kunnen doen stranden nog vaak op een ongestructureerde hoeveelheid aan informatie. Veel websites die zich op dit onderwerp richten zijn niet voldoende overzichtelijk en bovendien nooit specifiek gericht op studenten.  Voor informatie over studies en stages die raakvlak hebben met duurzame ontwikkeling waren er nog geen veelomvattende, aantrekkelijke websites. En nu dus wel:

Online Magazine
Duurzamestudent.nl is hèt online magazine voor studenten over duurzame ontwikkeling in het studentenleven. Met tips en artikelen, geschreven voor studenten, door een team van student-redacteurs. In de categorieën Shoppen, Eten & Drinken, Vrije Tijd, Wonen, Studie, Stage & Vrijwilligerswerk en Carrière komen bijna alle zaken waar een student in zijn studentenleven tegenaan loopt bij elkaar. Of je nu een stage zoekt bij een bedrijf dat iets met MVO doet, een mooie outfit wil scoren of wil weten welke biologische producten nu echt lekker zijn, op duurzamestudent.nl kun je het allemaal terugvinden. Daarnaast kun je je eigen tips achterlaten. Ook verschijnen er regelmatig columns van studenten die zich in de kijker spelen met duurzame onderwerpen.

Duurzamestudent.nl: voor -en door- studenten die iets willen met duurzame ontwikkeling

Nieuws, nieuwsoverzichten, een agenda, een twitter-accounts met tips, dagelijks nieuwe artikelen en regelmatig prijsvragen, nieuwe polls en columns. Duurzamestudent.nl gaat ervoor om jouw ‘daily digest of duurzame ontwikkeling’ te zijn.


duurzaamheid identiteit jongeren literatuur


Innof
Innof
Innof is een project dat zich richt op duurzaam ondernemen. Het wil een nieuws- en kennisportal aanbieden om zo de kennis over duurzaamheid te vergroten. »


Entropic
Entropic
Entropic is een interactieve website waar consumenten hun persoonlijk energie-profiel kunnen bekijken, vergelijken en verbeteren. »


Kiwah
Kiwah
Kiwah zijn wij! Samen werken aan een duurzame economie, door zichtbaar te maken waar welke duurzame producten en diensten verkrijgbaar zijn, deze beoordelen en hiermee punten sparen. »