Fabchannel is het streaming video platform van Paradiso Amsterdam.

Fabchannel is het streaming video platform van Paradiso Amsterdam. Fabchannel zendt wekelijks concerten, performances, lezingen, debatten en festivals live uit op het internet. Fabchannel heeft in de afgelopen jaren de kwaliteit van webcasts verhoogd door dynamische meer-camera registraties te produceren van de live concerten in Paradiso Amsterdam. De gebruikersgroep heeft behoefte aan toepassingen waarin het beste van breedband video én interactiviteit in één applicatie wordt gecombineerd. Fabchannel heeft daarom de Fabplayer ontwikkeld. Met de bijdrage van Digitale Pioniers is de Fabplayer uitgebreid met de QT edition. Dit biedt kijkers eindelijk de mogelijkheid zich actief te bemoeien met wat ze zien.

Eindproducten

Op www.fabchannel.com is het mogelijk om tijdens een concert in Paradiso je eigen camera te bedienen vanachter je computer. Als virtueel regisseur kan je inzoomen, uitzoomen, pan’s en tilts maken. De Fabplayer QT edition is een op afstand bestuurbare camera die de hele concertzaal bestrijkt. De kijker kan zich verplaatsen in een bandlid en het concert beleven alsof hij of zij zelf midden op het podium staat. Onderscheidend hierbij is dat alle kijkers de camera tegelijkertijd kunnen bedienen. Zelfs na afloop van de live-registratie kan je met de bestuurbare camera het concert nog een keer bekijken.
Op Fabplayer.com zullen de verdere ontwikkeling van de Fabplayer te volgen zijn. Een onderdeel van de site was een database waarin interessante gegevens over het gebruik van de 360°-cam automatisch worden vastgelegd. Deze worden grafisch gepresenteerd.

Lessen

  • Als je werkt met softwareapplicatie ben je afhankelijk van de leverancier. Als je dan innovatief bezig bent, kan het voorkomen dat je tegen bugs aanloopt die niet gelijk verholpen worden door de softwareleverancier.
  • Stel je flexibel op tijdens een technisch innovatief project. Je zult veel problemen tegenkomen die je moet overwinnen.

Impact

De artiesten die in Paradiso spelen, krijgen weinig of geen aandacht meer op de landelijke televisie. De live webcasts en het online archief zijn voor Paradiso dé manier om artiesten te promoten. Fabchannel.com is een typisch voorbeeld van narrowcasting. Fabchannel bedient kleine, maar zeer sterke communities rondom bepaalde artiesten. Op het gebied van live concertregistraties op internet is Fabchannel naast 3voor12.nl uniek in Europa en één van de belangrijkste partijen in de wereld.
Dit project is uitgevoerd in de periode februari 2004 tot maart 2005

Contactgegevens

Stichting Fabchannel
Bauke Freiburg www.fabchannel.com


audio muziek video


Outloud TV
Outloud TV
(amateur)videomakers de mogelijkheid bieden om via internet video’s in te sturen »