FastFacts.nl is een portal met korte heldere webvideo’s over actuele ontwikkelingen in de wetenschap.

Actuele wetenschap in het publieke domein
In de reguliere media is te weinig aandacht voor wat er in de wetenschap gebeurt. Vooral op televisie komen alleen die berichten aan bod die makkelijk, snel en luchtig te presenteren zijn. Hierdoor blijft een groot deel van het onderzoek structureel buiten beeld. Er wordt veel gemeenschapsgeld uitgegeven aan wetenschappelijk onderzoek, maar mensen zien niet wat er met dat geld gebeurt. Hoog tijd dat de wetenschap onderzoeksresultaten zelf op een toegankelijke manier gaat publiceren.

Fast Facts
Fastfacts.nl is een portal in ontwikkeling met heldere en hoge kwaliteit webvideo's over actuele wetenschap. De portal is neutraal en onafhankelijk en stelt wetenschapsvideo's onder creative commons licentie beschikbaar aan mensen, instanties en media die geïnteresseerd zijn in wetenschap. Bij de video’s verschijnt educatief materiaal over belangrijke wetenschappelijke termen. Zo kunnen de video’s op verschillende manieren worden ingezet om wetenschappelijk onderzoek te populariseren. De eerste serie video's is momenteel in de maak en wordt half maart gelanceerd. Van de portal ligt een blauwdruk klaar.

Digitale Pioniers Academie
Wetenschap is fascinerend! Dat willen we met Fast Facts overbrengen op zowel onze mede DP-academieleden als op het beoogde publiek van fastfacts.nl. De initiatiefnemers van Fast Facts hopen binnen de Digitale Pioniers Academie de ideeën voor de portal verder te ontwikkelen en een degelijk financieel plan op papier te zetten waarmee de continuïteit van het initiatief gewaarborgd wordt. Tot slot zien we uit naar de mogelijke samenwerkingsverbanden met de andere inspirerende initiatieven binnen deze rijke lichting van de Digitale Pioniers Academie!


informatie media wetenschap