De site Wannagame is vooral bekend als dé plek waar je online het populaire bordspel Kolonisten van Catan kan spelen.

De site Wannagame is vooral bekend als dé plek waar je online het populaire bordspel Kolonisten van Catan kan spelen. Wannagame is opgezet door twee spelletjesliefhebber die ook vaak achter de PC te vinden waren. Jaarlijks wordt er een groot toernooi georganiseerd en daar werd duidelijk dat online spelen natuurlijk erg leuk is, maar dat het soms nog leuker is om weer eens ouderwets met z’n allen rond de tafel te zitten. Tijdens deze toernooien ontstonden zo vriendschappen. Deze vriendschappen waren aanleiding om ook via een site online de mogelijkheid te creëren om mensen in het echt te ontmoeten en zo de sociale verschraling tegen te gaan. Met de bijdrage van Digitale Pioniers is er een online website ontwikkeld om offline spelletjesafspraken te maken.

Eindproducten

De website Gamesdating was een site waarop iedereen zich gratis kan registeren om gamedates te maken. Na de registratie maak jij je profiel aan. Je vult je postcode in, je favoriete spellen, je leeftijd, of je kinderen hebt en of mensen mogen blijven eten of zelfs slapen. Je kan je eigen dates organiseren, maar je natuurlijk ook opgeven voor de spelletjesavonden van anderen. In een eBook hebben de makers beschreven hoe alles is gemaakt.

Lessen

  • Een php-code bevat soms beveiligde stukken. Die kan je niet wijzigen. Als er bijvoorbeeld in datingsoftware is ingebouwd dat je een seintje krijgt als iemand zich aanmeldt, dan is dat er niet uit te halen.
  • Als je als hobbyist opeens met een deadline te maken krijgt, kan dat flink tegenvallen. Het wordt opeens een verplichting.
  • Sommige mensen vinden het eng om hun postcode op te geven, ondanks dat ze slechts met een nickname zijn ingeschreven. Zonder woonplaats werkt het systeem helaas niet.

Impact

De friends (donateurs) van Wannagame hebben Gamesdating getest. Ze waren enthousiast, maar toch blijven ze het forum op Wannagame gebruiken voor het maken van afspraken. De makers van Gamesdating hebben echter goede hoop dat na de officiële lancering van Gamesdating het aantal afspraken onder de meer dan 30.000 gebruikers van Wannagame snel gaat toenemen.
Dit project is uitgevoerd in de periode van januari 2005 tot en met mei 2005.

Contactgegevens

Vereniging Wannagame Gamesdating
Rob van Andel www.wannagame.nl


community games