HNS development environment

http://www.hetnieuwestemmen.nl/i...
« terug
HNS development environment

De development environment richt zich op de ontwikkeling van een standaard database en ontwikkel API voor E-participatie projecten in Nederland.

De ontwikkelaars omgeving (HNS.dev) heeft tot doel een gestandaardiseerde database en ontwikkel omgeving te realiseren voor e-participatie en e-democracy projecten in Europa. In de database zullen veelerlij vormen van informatie over politici, onderwerpen, en poltieke gebeurtenissen op een gestandaardiseerde manier worden aangeboden aan initiatieven via de Google Open Social standaard. Ook zullen verschillende databronnen zoals Parlando en Google News worden gebruikt om de database te vullen. In beginsel zullen de initiatieven maildepolitiek.nl, 150vv.nl, politix.nl, burgerbuddy.nl en petities.nl worden aangesloten aan dit project. De developers community moet het delen van kennis en software stimuleren. Bent u een ontwikkelaar van een e-participatie initiatief neem dan contact met ons op

Database

Onderdeel van HNS.dev is een datawarehouse waarbinnen verschillende e-participatieprojecten informatie kunnen delen en opvragen. De datawarehouse bestaat uit een abstracte object-georienteerde database die het Nederlandse politieke systeem beschrijft. De database heeft een dynamische structuur waardoor er gemakkelijk gegevens kunnen worden toegevoegd.

API

Een application programming interface (API) is de stekker tussen de database en de verschillende e-participatiewebsites. Door een verzoek te plaatsen kan deze API bijvoorbeeld alle informatie over een politicus teruggeven aan een andere website. Iedere ontwikkelaar in Nederland die politieke gegevens in zijn website nodig heeft kan gebruik maken van deze API. 

Developers website

Tot slot zal er een website worden opgezet ter ondersteuning van de developers. Hier zal uitgebreide documentatie over de database en de API beschikbaar zijn. Ook zullen er tutorials, een testomgeving, een wiki en verschillende toolboxes voor developers beschikbaar zijn.