Het doel van IAM Open Courseware is om educatief materiaal, dat betrekking heeft op nieuwe media, te verzamelen en open te stellen.

IAM Open Courseware promo video by studentsIAM Open Courseware is een initiatief van het Instituut voor Netwerkcultuur, MediaLAB Amsterdam en de Hogeschool van Amsterdam, Interactieve Media (IAM) gebaseerd op een gelijksoortig initiatief van MIT Open Course Ware.

Het doel van IAM Open Courseware is om zoveel mogelijk educatief materiaal van de studierichting IAM online te ontsluiten en het liefst onder een open licentie (Creative Commons) te verspreiden voor iedereen die er kennis van wil nemen of wil hergebruiken voor diverse doeleinden om te kopiƫren, te distribueren, te vertalen en aan te passen voor niet commerciƫle doeleinden. Bij educatief materiaal valt te denken aan presentaties, video's, podcasts, syllabus, webcolleges, opdrachten, streams en publicaties, etc.

IAM wil op deze manier een voorbeeld functie vervullen in eerste instantie richting overige studierichtingen binnen de Hogeschool van Amsterdam, maar daarnaast ook nationaal de zelfde voorbeeldfunctie uitdragen hoe waardevol het publiek beschikbaar stellen van studiemateriaal kan zijn voor studenten, docenten en eigenlijk voor iedereen.

Meer informatie vind je op onze blog:
http://ocw.medialab.hva.nl/

IAM Open Courseware promo video by students:
www.vimeo.com/3268783

IAM Open Courseware video
creativecommons educatie opensource overheid


22-jun-09
Presentation IAM Open Courseware TrouwAmsterdam
door: IAM Open Courseware
Last week the IAM Open Course team presented this semester results. A lot has been achieved. Thoroughly research has...»

21-apr-09
Brainstorm on the functional & technical design of the website
door: IAM Open Courseware
IAM Open Courseware students team had a brainstorm session together with Margreet Riphagen and Paul den Hertog about the...»

21-apr-09
Creative Commons Lezing door Paul Keller op de HvA
door: IAM Open Courseware
Op woensdag 15 april gaf Paul Keller op de HvA een lezing over Creative Commons. De lezing was een initiatief van IAM Open...»

21-apr-09
HvA Education Conference 2009
door: IAM Open Courseware
On the 2nd of April, 2009, The Amsterdam University of Applied Science (HvA) organized the 5th HvA Education Conference...»

21-apr-09
Discussion with HvA Interactive Media teachers / March 23, 2009
door: IAM Open Courseware
IAM Open Courseware project team initiated and held a discussion with the teachers of the Interactive Media (IAM) course...»