Lifeboat bevat een collectie films die tegemoet komt aan de behoeften van HIV besmette families – vooral vrouwen en kinderen.

Het Lifeboat Project is een collectie korte films die het stigma willen breken rondom families die leven met HIV/AIDS.in Europa.Het Lifeboat team heeft de laatste drie jaar samengewerkt met media activisten en Europese netwerken van families die leven met HIV/AIDS.. De films die wij maken onderzoeken de taboe onderwerpen zoals sex, zwangerschap, en moederschap.en geven een stem aan vrouwen die niet gehoord (kunnen)worden en hun ervaringen van kinderen willen krijgen en opvoeden in een HIV positief gezin.

De films voorzien in een grote behoefte over dit onderwerp en zijn vertoond op conferenties, filmfestivals en TV.en worden regelmatig gebruikt in educatieve programma’s.

Binnen de Digital Pioneers Academy willen wij een website ontwikkelen waarin een interactieve audiovisuele bibliotheek van het Lifeboat materiaal een plaats krijgt. De website vertelt een collectief verhaal wordt over vrouwen en kinderen die leven met HIV/AIDS . Wij willen graag dat deze website een plaats van troost en steun is voor de mensen over wie het gaat en hun directe omgeving.Daarnaast willen wij graag dat de website als een inspirerende tool kan worden gebruikt voor de professionals die werken met families met HIV/AIDS.