Limboland is de nieuwe culturele webwerkplaats van en voor filmmakers, beeldend kunstenaars, televisiemakers en journalisten.

Limboland is een multimediaal interactief platform voor filmers, kunstenaars, televisiemakers en journalisten die vanuit een plek onafhankelijke content maken, die live of semi-live via internet te zien zijn. Dat noemen we een webwerkplaats.

De Limbo-gemeenschap bestaat niet alleen online en is niet anoniem; Limboland is een creatieve gemeenschap, een werkplaats; een studio, een montageplek, een ontmoetingsruimte en een plek waar geëxperimenteerd wordt met beeld, geluid en inhoud. Initiatiefnemers zijn de makers van het International Bunker Film Festival. Medewerkers zijn gerenommeerde mensen uit de media en de beeldende kunsten.

Er is een groeiende groep mensen die zich niet meer thuis voelt bij het media-aanbod van vandaag. De meeste media richten zich noodgedwongen op de grootste gemene deler wat veelal resulteert in vervlakking van het gebodene en voelt als een commerciële knieval voor de zapgevoelige kijker. Limboland vertaalt de heimwee naar kwaliteit en experiment naar een hedendaagse programmering voor jong en oud.

Vanuit de kant van de makers is het te ingewikkeld geworden om interessante content op conventionele wijze te maken. Limboland wil een plek zijn waar tegenwicht wordt geboden aan media waar de waan van de dag de overhand heeft. Limboland produceert vanuit een less-is-more filosofie spraakmakende programma’ s en wordt daarmee een verademing en luis in de pels van het Nederlands medialandschap.

Elke week op een vast tijdstip wordt de nieuwe content van Limboland gepresenteerd. De presentatie met publiek vindt plaats vanuit de studio. Naar gelang het nieuwe werk van die week, wordt het programma voor die middag ingevuld. De hele week kun je dan, net als bij een tijdschrift, bladeren door de website en de nieuwe content bekijken. Door het multidisciplinaire karakter is er elke week iets anders te doen en te zien in de Webwerkplaats en betrekken we steeds een ander deelpubliek van onze doelgroep bij Limboland.