Dit netwerk is ingevoerd in een database, de Kennisbank, met zoekvelden voor onder andere specialisme, behandelmethode, beroepsziekte / blessure en regio.

Stichting Gezondheidszorg voor Musici wil dat er zo snel mogelijk een netwerk van gespecialiseerde zorgverleners (-instanties) voor medische zorg voor musici moet worden opgezet en toegankelijk moet worden gemaakt. Daarvoor is nodig een website die zich richt op musici en het overzichtelijk maakt welke gespecialiseerde zorg er is voor de beroepsblessures van musici en hoe het voorkómen kan worden. Door het geven van preventieadviezen en patiënteneducatie kan men voldoende informatie geven aan deze behoeft van musici. Met behulp van Digitale Pioniers wil men deze informatie makkelijk toegankelijk maken op de website.

Eindproducten

Men heeft een netwerk opgezet van medici en therapeuten met bijzondere kennis en ervaring op dit gebied. Dit netwerk is ingevoerd in een database, de Kennisbank, met zoekvelden voor onder andere specialisme, behandelmethode, beroepsziekte / blessure en regio. Met www.muziekenzorg.nl is al deze informatie van dit netwerk toegankelijk door middel van een interactieve website, waarop tevens ook voorlichting, preventieadviezen, vakliteratuur en onderzoeksresultaten worden aangeboden. Met de blessurewijzer en een klik op één van de blessures kan men meer informatie krijgen.

Lessen

  • Bezoekers blijken regelmatig extra informatie te willen. Men moet er rekening mee houden dat de afhandeling van deze vaak veel tijd kost.
  • De site is slechts aan een beperkte groep mensen bekend gemaakt.
  • Desondanks breidde deze groep zich al snel uit. Via Google en mond op mond reclame kun je product goed promoten.
  • Op I.T.-gebied was er weinig kennis aanwezig.De bijbehorende spraakverwarring en de benodigde inhaalslag hebben veel energie en tijd gekost bij het omzetten van het Idee naar het product. Om onduidelijke prijsafspraken en budgetoverschrijding te verkomen kan je beter in het begin expertise inhuren.

Impact

Muziekenzorg.nl voorziet hiermee in de grote behoefte onder musici. Dit blijkt vooral uit het aantal vragen wat op de webmaster wordt afgevuurd. In Nederland bestond tot op heden niets op dit gebied. Door een groeiende database met voorkomende beroepsblessures en hun mogelijke behandeling, de unieke zoekwijzer “diagnostic tool” en het Forum ontstaat er een actieve community waardoor er nu nieuwe mogelijkheden ontstaan. Een nieuwsbrief is de eerst volgende stap op dit gebied.
Dit project is uitgevoerd in de periode augustus 2002 tot oktober 2004

Contactgegevens

Stichting gezondheidszorg voor Musici (SGM)
Marc Stotijn
www.muziekenzorg.nl


muziek zorg