Open Kamer streamt videobeelden van debatten uit de tweede kamer.


Doel


Open Kamer heeft als doel de streaming videobeelden van de debatten in de Tweede Kamer te ontsluiten en te verrijken. Het project bestaat uit een website waar de gebruiker op verschillende manieren kan zoeken in de video's van de geïndexeerde en geannoteerde debatten. Een gevonden debat wordt zowel tekstueel, als beeldend als video weergegeven. Open Kamer biedt daarnaast directe toegang tot een individuele uitspraak met behulp van permalinks. Gebruikers kunnen op deze manier direct vanuit e-mail of websites van derden naar een uitspraak verwijzen en deze vervolgens in context en op een non-lineaire manier bekijken.

Resultaten

De datatrein die sinds 1 maart automatisch alle debatten heeft opgenomen hebben we per 3 juli stil kunnen zetten.  Dit heeft geresulteerd in 174 GB video enkel al van de Tweede Kamer voor de periode maart tot en met juli. Daarnaast hebben we van de commissiezalen, (Troelstra, Thorbecke en Groen van Prinsterer) in totaal 497 GB data opgehaald. Deze willen we misschien in de toekomst gaan aanbieden, maar valt voor nu buiten de scope van het project.

Naast de ontwikkeling van de opneemscript, bleek het ook nodig te zijn een aantal rapportage tools te ontwikkelen om de grote hoeveelheid gearchiveerde data goed te kunnen monitoren. Verder hebben wij na overleg met FabChannel besloten onze video’s in H.264 op te converteren. Dit is een open-source MPEG-4 formaat, zodat onze video’s goed op de verschillende platformen afgespeeld kan worden, en ook nog in de toekomst te bekijken zijn.

Naast de video, moesten ook de uitgeschreven teksten automatisch opgehaald worden. Er is software ontwikkelt wat dit op een dagelijkse basis doet: het leest de ruwe teksten van tweedekamer.nl in, converteert, schoont deze op en plaatst ze in de database zodat we netjes alle debatten, sprekers en hun teksten hebben en deze compleet doorzoekbaar zijn.

Parallel aan het binnen halen van de data en het ontwikkelen van de conversie scripts, hebben we de ankertool gebouwd. Deze tool, het hart van de applicatie, laadt zowel de geconverteerde video, als de geïmporteerde teksten in, en stelt de gebruiker in staat deze te combineren door ankerpunten te plaatsen. Deze tool is begin juni gereed gekomen.

Op dat moment kon ook het vullen van de site beginnen en het koppelen van de teksten aan de video beginnen door onze medewerkers.

Livegang

De site is per 3 augustus voor het publiek bereikbaar op www.openkamer.tv en zal officieel gelanceerd aan het begin van het nieuwe politieke seizoen.

Voor meer informatie:

Robert Kooij
06 414 935 96
zaterdag@gmail.com
Stichting Open Kamer


opensource overheid participatie politiek video


ikregeer.nl
ikregeer.nl
Ikregeer.nl stelt zijn data open zodat andere websites of internet toepassingen ze kunnen gebruiken. »


Kiezers voor Kiezers
Kiezers voor Kiezers
website van kiezers voor kiezers »


Upload Cinema
Upload Cinema
Upload Cinema brengt de beste videos van het web naar de het witte doek »