Bezoekers van Ecomare kunnen sinds 2005 PDA-wandelingen in de duinen maken waarbij ze locatiegebonden informatie over de natuur krijgen: informatie over een plant komt tevoorschijn wanneer je erlangs wandelt

Bezoekers van Ecomare kunnen sinds 2005 PDA-wandelingen in de duinen maken waarbij ze locatiegebonden informatie over de natuur krijgen: informatie over een plant komt tevoorschijn wanneer je erlangs wandelt. Nu wil Ecomare deze software uitbreiden met interactieve verspreidingskaarten van plant- en diersoorten, waaraan bezoekers zelf kunnen bijdragen.

Eindproducten

Met de bijdrage van Digitale Pioniers zal gebruiksvriendelijke software worden ontwikkeld voor PDA en internet waarmee plant,- en diersoorten in een gebied kunnen worden geïnventariseerd en geplot op een kaart. Bezoekers die met een eenvoudige determinatietabel op de PDA waarnemingen gedaan hebben, kunnen de gegevens bij terugkomst uploaden naar de website. Op de site wordt een kaart met de verspreidingsgegevens. De s oftware zal ook worden vrijgegeven voor andere nationale parken etc.

Contactpersoon

Kees Groenewoud
geoinformatie informatie mileu non-profit