Onderzoek naar hoe mensen mobiele technologie zullen inzetten om invloed uit te oefenen op hun omgeving

Dit project is gericht op mensen die nieuwsgierig zijn naar hoe we in komende decennia in steden zullen leven. Dit zijn mensen die nu al deelnemen aan sociale netwerken, en die in een vroeg stadium nieuwe technologie oppikken: de Facebook/Twitter-generatie. En hoe meer deze technologieën zich bewijzen, hoe meer mensen ze zullen gaan gebruiken. Dit is een onderzoek naar hoe stedelijke technologie verandert in een algemene infrastructuur.

Onze ambitie is om een platform en ecosysteem te bouwen voor applicaties die het mogelijk maken nieuwe diensten te ontdekken in de publieke ruimte. Een eerste voorbeeld hiervan zal een sociale interventie zijn in de verlichting van concertzalen. Eenvoudig gezegd: hoe kun je bezoekers van een concert, DJ's of kunstenaars controle laten uitoefenen op de verlichting van de zaal?

Onderdelen van dit systeem zijn:
• een open source server-side applicatie die informatie over diensten in een omgeving toelaat, en die verzoeken van mobiele apparent om invloed te hebben mogelijk maakt;
• een open source client library op een mobiel die verbinding maakt met deze server
• een open source voorbeeld van een applicatie die op basis van dit systeem het licht in de zaal beheerst en/of beïnvloedt
• een open source set van drivers die de server verbindt met (in eerste instantie) het lichtgrid, dat schaalbaar is voor ander gebruik.

We zullen documentatie opstellen van onze bevindingen, waaronder een tutorial en ontwerppatronen die het mogelijk maken dit te vertalen naar andere ruimtes, zoals musea en publieke ruimten.

The Urbanode Project from VURB on Vimeo.


Contactinformation
James Burke
james@vurb.eu
Twitter: http://twitter.com/urbanode


free-software mobiliteit opensource


Bliin
Bliin
Bliin wil mensen kennis laten maken met lokatieve technologie. »


Narb
Narb
People Filtered Art »


MIMAQ
MIMAQ
Vrijwilligers meten lokale luchtkwaliteit »