Verbeterdebuurt betrekt burgers bij het verbeteren van buurten.

Digitale Pioniers maakte met de door Binnenlandse Zaken gefinancierde eParticipatieronde een idee mogelijk waar we bij CreativeCrowds al lang mee rond liepen...

Vanuit CreativeCrowds helpen we organisaties via internet in dialoog te gaan met hun consument.en ze meer te betrekken bij hun bedrijfsprocessen. De principes die we 'verkopen' werken in de publieke ruimte enorm goed. Het Britse initiatief FixMyStreet viel dan ook bij ons op. Op die site worden wekelijks zo'n 1.000 problemen in buurten gemeld. Dat succes wilden we kopieren, daarom hebben we een stichting opgericht en ons ingeschreven voor de eParticipatieronde.

Na toezegging van de financiele ondersteuning zijn we met Driebit aan de slag gegaan om de site te bouwen. Wat we met verbeterdebuurt anders wilden doen dan bij FixmyStreet was dat het niet alleen over problemen moest gaan, maar ook over ideeen; niet alleen klagen bij de gemeente maar ook zelf de handen uit de mouwen steken. Driebit heeft ons geholpen om met design en functionaliteit die missie te volbrengen. We zijn trots op het resultaat!

Na de eerste vijftig meldingen in de besloten testfase zijn we publiek gegaan. Stijn had een Twitterfeed gemaakt waarmee de laatste meldingen op @verbeterdebuurt zichtbaar werden. Een dag na de launch waren we echter de helft van onze followers alweer kwijt! Er werden zo veel meldingen gedaan dat mensen geen zin meer hadden in onze tweets. Twee dagen na de launch hadden we 250 meldingen.

Inmiddels staat de teller op 750 meldingen en zijn ook gemeenten enorm enthousiast geraakt. 265 Gemeenten hebben hun steun toegezegd en er verschijnen steeds meer groene opgeloste-melding-vlaggetjes op de kaart. Ook het vermelden waard is dat het ministerie van binnenlandse zaken en koninkrijsrelaties Verbeterdebuurt heeft aangewezen als een van de tien innovatiefste publieke dienstverleningsprojecten. Die steun is erg welkom en draagt  enorm bij aan het momentum van verbeterdebuurt. Het momentum dat begon bij de ondersteuning van digitale pioniers...
buurt geoinformatie overheid participatie


27-apr-09
Verbeterdebuurt.nl is crowdsourcing in de publieke ruimte
door: Verbeterdebuurt.nl
Afgelopen vrijdag werd verbeterdebuurt.nl gelanceerd. Met verbeterdebuurt.nl kunnen buurtbewoners zelf actie...»

30-jan-09
Buurtverbeterende Amsterdammers gezocht!
door: Verbeterdebuurt.nl
Het gaat niet lang meer duren voordat Verbeterdebuurt.nl live gaat. Voordat we echt buurten kunnen verbeteren hebben we...»