Met de bijdrage van Digitale Pioniers heeft de stichting een echte community-site opgezet om de jonge generatie warm te houden voor het Corso.

Al ruim zestig jaar staat het Dahliacorso in Zundert tot ver buiten Nederland in de belangstelling. Het evenement is een diepgewortelde traditie in de 17 buurtgemeenschappen. Kennis wordt overgeleverd van generatie op generatie. Om deze traditie levend te houden is het van belang om met de tijd mee te gaan. Bij Stichting Bloemencorso Zundert zijn 8000 vrijwilligers aangesloten. Met de bijdrage van Digitale Pioniers heeft de stichting een echte community-site opgezet om de jonge generatie warm te houden voor het Corso en geïnteresseerden uit binnen- en buitenland ook door het jaar heen bij het Corso te betrekken.

Eindproducten

Op Corsokoorts.nl hebben alle 17 buurtgemeenschappen hun eigen weblog, waar ze via tekst, beeld en geluid laten zien wat er allemaal komt kijken bij het bouwen van een Corsowagen. De geschiedenis van het Corso wordt in beeld gebracht met fotomateriaal, polygoon-filmpjes en gesproken interviews met bouwers van vroegere generaties. Ook de vier seizoenen komen prominent in beeld. De bewoners van Zundert werden nadrukkelijk bij de site betrokken via workshops en allerhande mogelijkheden om zelf materiaal aan de site toe te voegen. Alleen al voor de interactieve spelletjes in de funzone is het de moeite waard om de site eens te bezoeken.

Lessen

  • Bij het geven van workshops moet men rekening houden met het kennisniveau van de groep.
  • Reserveer voldoende tijd voor de co├Ârdinatie en begeleiding van vrijwilligers bij de organisatie.
  • Hou er rekening mee dat een archief digitaliseren veel tijd kost.

Impact

Er is een stevig fundament gelegd voor de corsobouwers. Zij kunnen nu vertellen en overdragen wat hun passie inhoudt. Het is puur een gevoel vanuit het hart en de pure en eerlijke beelden vertellen alles.
Dit project is uitgevoerd in de periode september 2004 tot juni 2005.

Contactgegevens

Stichting Bloemencorso, Zundert
Marc van Beek www.corsokoorts.nl


audio community video