De site fungeert als ontmoetingsplek voor huismannen en probeert tevens mannen (en vrouwen) die zich oriënteren over een mogelijke verdeling van werk en carrière tegenover zorg en opvoeding van objectieve informatie te voorzien

De onafhankelijke site Huismannen.nl bestaat al sinds 2000 en is de enige serieuze website op haar terrein. Steeds meer mannen kiezen er voor om een deel van de zorg voor huishouding en kinderen op zich te nemen. De site fungeert als ontmoetingsplek voor huismannen en probeert tevens mannen (en vrouwen) die zich oriënteren over een mogelijke verdeling van werk en carrière tegenover zorg en opvoeding van objectieve informatie te voorzien. Met de bijdrage van de Digitale Pioniers is de site Huismannen.nl volledig vernieuwd. De site is voorzien van een cms zodat meer mensen kunnen bijdragen aan het onderhoud. Er zijn vijf dossiers toegevoegd over politiek, huishouden, rechten en plichten, zorg en opvoeding en man/vrouw verhoudingen. En er is veel meer interactie toegevoegd, via een poll-tool, een forum en emailprijsvragen. Daarnaast is er veel aandacht besteed aan het werven van bezoekers en het financieel onafhankelijk maken van de stichting.

Eindproducten

Het Content Mamagement systeem is zelf ontwikkeld door Marcel van Veelen van Huismannen.nl in de open source programmeertaal PHP. De modules 'recepten' en 'stellingen en enquêtes' zijn als losse modules beschikbaar. Voor meer informatie kan je mailen naar info@huismannen.nl.
Om de site en promotie-activiteiten te financieren, hebben Roel en Harry een educatieve lezing ontwikkeld over de rolverdeling van zorg en werk vanuit het perspectief van de man. Een VMBO school in Volendam was de eerste plek waar de lezing werd gegeven. Daarnaast is er een informatief boekje uitgegeven waarin veel artikelen van de site zijn opgenomen. Alles is te bestellen via de webshop op de site

Lessen

  • De website onderbrengen in een stichting heeft uiteindelijk meer voor- dan nadelen. Werk kan door anderen uit handen worden genomen en er is ruimte voor nieuwe inspirerende ideeën.
  • Zoekmachines kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan de website. Je moet dan ook deze mogelijkheid goed onderzoeken en benutten.

Impact

Huismannen.nl is enorm gegroeid en een stevige organisatie geworden. Via de stichting wordt het project gedragen door een grotere groep mensen. En de toegenomen professionaliteit heeft ook tot financiële onafhankelijkheid geleid. De content van de site en de ervaringen en reacties van gebruikers op de site worden weer nieuwe doelgroepen bereikt door lezingen te geven en publicaties te verspreiden. Dit brengt de website in contact met het dagelijks leven en houdt de site in de lucht.

Contactgegevens

Stichting Huismannen.nl
Marcel van Veelen
www.huismannen.nl