Nederlandse tak van indymedia

Indymedia Nederland [2001] maakt deel uit van het wereldwijde Indymedia netwerk, en heeft sinds haar oprichting gebruik kunnen en mogen maken van de server van Freeteam.
Freeteam is een informeel samenwerkingsverband van mediaactivisten en biedt ruimte aan websites die elders op de wereld onder druk staan bijvoorbeeld het Koerdisch persbureau Özgürlük en www.contrast.org. Daarnaast bieden zij ruimte aan organisaties die audio en video willen streamen, wat binnenkort wordt uitgebreid met ruimte voor vrije software ontwikkelaars, met name op het gebied van open source streaming software.

Eindproducten

De bijdrage van Digitale Pioniers aan Indymedia en Freeteam vormt een uitzondering op andere ondersteunde projecten. Met de bijdrage zullen de verouderde servers van Indymedia netwerk en Freeteam vervangen worden. Daardoor is het mogelijk om een uitbreiding te realiseren, en een fysieke splitsing aan te brengen tussen de server van Freeteam en de server van Indymedia. Hierdoor kan Freeteam zich verder ontwikkelen tot een streaming-media-server voor onafhankelijke (media)activisten en de server van Indymedia kan ook dienst gaan doen als mirror en backup voor andere indymedia's.Hiermee wordt de slagkracht van beide projecten vergroot.

Contactgegevens

Stichting Indymedia
Bart Brugmans
www.indymedia.nl


meningsuiting politiek