Dit platform heeft tot doel om jongeren op een eigentijdse manier te informeren over duurzaam ondernemen, ontwikkelingssamenwerking en mondialisering.

Dit platform heeft tot doel om jongeren op een eigentijdse manier te informeren over duurzaam ondernemen, ontwikkelingssamenwerking en mondialisering. Naast informatieoverdracht is Move Your Ass.tv een online kruistocht van jongeren die gewapend met een gezonde dosis humor en een rugzak vol techniek op zoek gaan naar de beste en leukste manieren om de wereld te verbeteren. Zij onderzoeken wat mensen zoal doen of juist niet doen om de mondiale lusten en lasten een beetje beter te verdelen. Move Your Ass is nu onderdeel van De Nieuwe Omroep. Met de bijdrage van Digitale Pioniers is de multimediale interactie vergroot om jongeren in staat te stellen de community van Move Your Ass.tv uit te bouwen.

Eindproducten

Move Your Ass.tv is een informatie- en communicatieplatform gericht op jongeren in de leeftijd van 15 tot en met 26 jaar. In eerste instantie wilde men een participationtool ontwikkelen zodat kinderen onafhankelijk content kunnen plaatsen. Hiervoor in de plaats is er het Move Your Ass Cafe gekomen dat de mogelijkheid biedt om filmpjes en weblogs online te zetten, maar wel met tussenkomst van de redactie. Met het Move Your Ass Forum kun je deelnemen aan de community die zo ontstaat op Move Your Ass.tv. Met Move Your Mouth Multimedia Forum kunnen bezoekers zelf hun audio-, video-, tekst- of fotoreactie op een stelling uploaden en plaatsen. Het forum wordt ook gebruikt voor het internationaal lopende programma van Move Your Ass genaamd Move Your Ass.tv Downtown. Er reizen momenteel twee camera's over de wereld om foto's en korte filmpjes van jongeren te verzamelen. Het is de bedoeling dat het aantal multimediale stellingen zich zo snel uitbreidt.

Lessen

  • Als de community groeit, moet je er rekening mee houden dat de taken van de webredactie ook meer tijd in beslag gaan nemen.
  • De mogelijkheid van multimediale interactie heeft veel toegevoegde waarde voor een community en bouwt zich zo uit.
  • Bij grote verschuivingen die van invloed zijn op het project moet je, als het project niet meer goed uitgevoerd kan worden, het (tijdelijk) stopzetten.

Impact

Met de komst van De Nieuwe Omroep heeft Move Your Ass.tv een veilige toekomst. De verandering van de organisatiestructuur heeft ervoor gezorgd dat het project tijdelijk is onderbroken, maar het wordt snel weer opgepakt. De participationtool wordt nog ontwikkeld en zal tegelijk met de hernieuwde site worden gelanceerd. De huidige website trekt circa 900 bezoekers per dag. Een deel van de bezoekers geeft aan actief betrokken te willen zijn bij de site.Op de website wordt een mix van video-audioreportage en onafhankelijke journalistiek geboden in combinatie met achtergrondinformatie, persoonlijk ervaringen, een vacaturebank, tip& tricks, online cursussen en vermaak. Er worden continu nieuwe filmpjes en reisverslagen gepubliceerd die worden aangevuld met relevante achtergrondinformatie en links. Er zijn veertien jongeren met eigen weblogs met filmpjes en tekstdagboeken. De reporters in het buitenland maken gebruik van de audio-weblog tool om zo teksten voor hun weblog in te spreken.
Dit project is uitgevoerd in de periode juni 2003 tot maart 2005.

Contact

De Nieuwe Omroep
Loes de Vos
www.denieuweomroep.nl


duurzaamheid jongeren