Ik herinner mij weer

http://ikherinner.nl/
« terug
Ik herinner mij weer

Ik herinner is interactieve applicatie die door middel van een beproefde methode het geheugen van dementerende mensen wil stimuleren

Doel
"Ikherinnermijweer" is een nieuwe interactieve applicatie die als doel heeft het geheugen van dementerende mensen te stimuleren met op maat aangeboden stimuli en een persoonlijk levensboek waardoor zij langer hun identiteit behouden.

Aanleiding

De applicatie "Ikherinnermijweer" is gebaseerd op theoretisch onderbouwde therapeutische middelen die in de praktijk van de zorginstellingen hun toegevoegde waarde hebben aangetoond; het Levensboek en de Realiteits- en orientatietrainingen(ROT). Bij het gebruik van de toepassing wordt de combinatie gezocht tussen aanbod dat via de driehoek zorgprofessional, mantelzorger/vrijwilliger en de client verloopt.

Brede toepasbaarheid

"Ik herinner me weer" is momenteel in demonstratievorm beschibaar en is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van Digitale Pioniers. Naar aanleiding van het initiatief voor deze toepassing wordt er momenteel al druk gewerkt naar verbreding van de applicatie richting het Niet Aangeboren Hersenafwijkingen werkveld.

Contact

Bent u geinteresseerd in deze toepassing of zou u een en ander graag eens in demonstratievorm willen bekijken of geinteresserd zijn in de onderliggende techniek dan kunt u contact opnemen met Frits Klaver via het contactformulier.

Download handleiding (illustratie van de mogelijkheden)ouders participatie zorg


13-jul-09
Ik herinner mij weer te bekijken
door: Ik herinner mij weer
Het project "Ik herinner mij weer" is met dank aan o.a. Digitale Pioniers succesvol afgerond of beter gezegd van...»