ridderradio, radio, audio, chat

Volgens Willem de Ridder is de grootste angst in het Westen die voor spreken in het openbaar. Willem: "toen ik op Talkradio luisteraars een ongecontroleerde vrije minuut in de ether gaf begon iedereen te schelden. Ook op internet is 'flaming' en afmaken normaal in chats. Toen is Willem begonnen met wekelijkse proefuitzendingen waarin de luisteraars zelf het programma maken. Iedere week durfden er meer luisteraars te bellen en zomaar te praten alsof ze in een studio zitten. Met de bijdrage van Digitale Pioniers heeft Willem een internet station opgezet waar er de mogelijkheid wordt geboden om radio-uitzendingen te maken.

Eindproducten

Onder de naam Ridderradio (to get Rid of your fear) zijn er inmiddels 25 wekelijkse uitzendingen te beluisteren. Er is nu een flinke wachtlijst van gegadigden (ook in het buitenland) die een programma willen maken. Ridderradio is totaal uniek. Voor het eerst is er geen centrale studio meer, maar maken steeds meer mensen een wekelijkse uitzending vanaf hun computer thuis. Niet alleen kun je ze horen en de meesten ook zien, maar je kunt ook met ze in contact komen via de Radio Chat. Je kunt vragen stellen, commentaar geven en ook met de andere luisteraars communiceren.
Willem heeft tijdens zijn radioprogramma hoorspelen uitgezonden en zijn nu ook beschikbaar op de website van Ridderradio.

Lessen

  • Het is belangrijk dat binnen een projectteam de taken goed verdeeld zijn en dat men ook geschikt is om deze uit te voeren. Het is raadzaam om iemand bij het project te betrekken wanneer er taken zijn voor wie er geen geschikte persoon is binnen het team zelf.
  • Voor het aanwenden van teamleden kun je kijken of er binnen de doelgroep mensen zijn die willen helpen met het doorontwikkelen van het project.
  • Met de juiste inzet en het overtuigd zijn van het succes kun je bergen verzetten.

Impact

We hebben al aardig wat belangstellenden van alle leeftijden die gespecialiseerd zijn in bijv. relaties, japanse tekenfilms, voeding, muziek, geschiedenis, astrologie, kunst, punk, gothics, globalisatie, wetenschap, wicca, ufo’s, de Maya kalender, Spiegelogie etc. etc. Luisteraars die daar ook interesse voor hebben, kunnen wekelijks in direct contact komen met specialisten van alle leeftijden. Omdat de centrale studio wegvalt, kan er ook makkelijker een intiem, huiselijk en ontspannen gevoel ontstaan, waardoor een opener communicatie kan ontwikkelen. Dit project is uitgevoerd in de periode mei 2004 tot juni 2005.

Contactgegevens

Ridderradio, Bussum
Clary Kriek
www.ridderradio.com


audio chat radio video


Kijkradio
Kijkradio
Kinderen zetten hun eigen KijkRadio-station op en verzorgen hun eigen uitzendingen »