Democratiespel.nl - simulatie van de politiek

23-jun-09 door: Democratie spel.nl

Het project 'emocracy' gaat nu onder de naam democratiespel.nl verder. Het wordt een online simulatiespel van de Nederlandse politiek dat deze zomer online gaat.

Iedereen mag erin meespelen. Alle rollen die ‘in het echt’ ook bestaan komen erin voor: ministers, Kamerleden, journalisten, lobbyisten, opinieleiders en natuurlijk burgers die stemmen. Iedere speler kan macht verwerven, maar nog sneller weer verliezen want er zijn elke dag verkiezingen. Het aantal punten dat een speler haalt bepaalt zijn of haar positie in de ‘pyramide van de macht’.

Een burger geeft zijn of haar mening over allerlei onderwerpen alsof het een stemwijzer of opinieonderzoek is. Dat stemmen levert punten op. Om hogerop te komen moet de speler ook zelf onderwerpen inbrengen waar de andere spelers zich over uitspreken. De speler die zo de meeste punten weet te verwerven wordt opinieleider en kan zichzelf kandidaat stellen als volksvertegenwoordiger.

Maar een loyale achterban is nodig om je zetel vast te houden en wetten erdoor te krijgen. Hoe krijg je de ‘ministers’ mee? Allianties sluiten om een meerderheid te halen is nodig, maar loopt je achterban dan niet weg?

Meld je aan op democratiespel.nl en u ontvangt een uitnodiging om te spelen!

Dit is een project van de Stichting petities.nl en de ontwikkeling is mede mogelijk gemaakt door het eParticipatie Digitale Pioniers-programma van de stichting Kennisland op initiatief van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.