State of Social Media Summit

04-okt-10 door: Digitale Pioniers

Digitale Pioniers organiseert op 28-29 oktober 2010 dé internationale conferentie over sociale innovatie op internet in Trouw Amsterdam (Wibautstraat 127, Amsterdam). Tijdens deze twee dagen verkennen we de impact van kleinschalige internetprojecten op de samenleving. Waar staan we nu sinds het begin van de opkomst van sociale media initiatieven? Hoe heeft dit invloed op het medialandschap? En voor welke uitdagingen staan deze organisaties en projecten in de toekomst? Met digitale pioniers uit binnen- en buitenland, geïnspireerd door keynotes van jonge leiders op het gebied van sociale media en iedereen die gelooft in de kracht van internet als katalysator van maatschappelijke vernieuwing, zetten we de agenda voor het komende decennium sociale innovatie op internet.

Dag 1: Leren van de pioniers
Wat kunnen we leren van succesvolle digitale pioniers projecten? Tijdens de eerste dag gaan we hierop in met keynotes van Juliana Rotich (Ushahidi) en Adam Hyde (Floss Manuals). In de clinic-sessies delen we praktische kennis over auteursrecht & Creative Commons, open source software, mobiele technologie, community-vorming en businessmodellen. Met tussendoor korte presentaties van o.a. James Burke (Urbanode), Johannes la Poutré (MIMAQ) en Lino Hellings (Errorist). In de middag verkennen we de toekomst van de financiering van maatschappelijke internetinitiatieven met keynote spreker Rick Chen (Fundbreak). We sluiten de dag af met een netwerkborrel en feest.

Dag 2: Toekomstplannen maken
Tijdens de tweede dag kijken we naar de toekomst. Welke uitdagingen zien we en hoe kunnen we bijdragen aan oplossingen? De dag wordt ingeleid door Anna Maybank (Social Innovation Camp). In de ronde tafel-sessies maken we toekomstplannen voor maatschappelijke media op het gebied van privacy, kunst en cultuur, zorg, onderwijs, e-overheid, duurzaamheid, migratie & integratie. We gaan praktisch aan de slag met het oplossen van elkaars vragen onder begeleiding van Doe-Het-Niet-Zelf. Met tussendoor korte presentaties van o.a. Stef Kolman (OpenCarData) en Joep Kuijper (*openmargin). In de middag bediscussiëren we de toekomst van maatschappelijke journalistiek met Sameer Padania (Macroscope). Daarna overhandigen we onze agenda, de State of Social Media Manifesto, aan Europarlementariër Marietje Schaake (D66).

Deelnemen
Iedereen met interesse in media, ondernemerschap en sociale innovatie is welkom deel te nemen aan de State of Social Media Summit. Voertaal is Engels. Deelname is kosteloos en registreren kan tot en met 22 oktober 2010 via www.stateofsocialmedia.org. Op deze website wordt het volledige programma de komende weken gepubliceerd. Volg Digitale Pioniers in de aanloop naar de Summit via twitter.com/digitalpioneers.