Treemagotchi vraagt om stemhulp bij ASN Wereldprijs 2009

17-okt-09 door: Treemagotchi

Het Digitale Pioniersproject Treemagotchi is in de race voor de ASN Wereldprijs 2009. De makers, Moniek en Egon, vragen hun medepioniers, Kennislanders en natuurlijk iedereen die graag wil dat er een vervolg komt in 2010 om te stemmen op www.voordewereldvanmorgen.nl. Dat kan nog maar tot 23 oktober. Alvast heel hartelijk bedankt!

De geldprijs van €20.000 zou een enorm welkome investering voor Treemagotchi 2.0 zijn.

Treemagotchi heeft eerder dit jaar vanuit het niets in korte tijd 15.000 mensen geholpen om duurzame keuzes te maken. Samen voerden ze 80.000 weekacties uit die goed zijn voor mens en milieu. Dit waren bestaande duurzame online acties en campagnes van 17 Nederlandse maatschappelijke of commerciele organisaties. Door het grote en steeds verder groeiende aantal deelnemers was de collectieve impact geweldig. Door de impact steeds zichtbaar te maken op de website zagen de leden dat hun bijdrage daadwerkelijk uitmaakte.

Zo zagen zij dat 6.000 mensen via Treemagotchi aangaven geen papieren telefoongids meer te willen ontvangen, 3.700 mensen hun bank een email stuurden naar aanleiding van de Eerlijke Bankwijzer en 6.800 mensen de rijstijltest deden van Milieu Centraal. Ook openden honderden mensen een spaarrekening bij Triodos of ASN, stapten over op Greenchoice / Windunie en kochten een energiebesparend product.

Met jouw stemhulp kan Treemagotchi in 2010 het succes verder voortzetten!