Via de kaart kunnen berichten op de locatie gepost worden en op straat door een sms naar de kaart te sturen. Direkt nadat de sms verstuurd is verschijnt deze op de kaart.

City Chat Craft (onderleiding van DAVstudio Fenna Westerdiep) ontwikkelde 4 jaar geleden voor de gemeente Amsterdam een routeplanner voor de automobilist en daarna op eigen kosten een fietsplanner voor regio Amsterdam. De beide planners zijn tevens inclusief omleidingsroutes, en wegwerkzaamheden. Aan deze site wordt nu een extra dimensie toegevoegd: een locatie-gebaseerde multi-user 'realtime' chat. Via de kaart kunnen berichten op de locatie gepost worden en op straat door een sms naar de kaart te sturen. Direkt nadat de sms verstuurd is verschijnt deze op de kaart.

Eindproducten

Op de site www.citychat.nl, is de kaart van Amsterdam uitgangspunt. De bezoeker communiceert als het ware met de kaart of door en sms te sturen via de mobiele telefoon. Berichten en foto’s van leuke of gekke gebeurtenissen in de stad stuurt hij naar de site. Bezoekers van de site kunnen de aanvullingen online bekijken en realtime chatten, met de 'stad' en zijn mensen. Men ziet als het ware overal op de kaart, kleine chatvensters, en men kan zien welke actief zijn: en inhaken op een gebeurtenis. De site wordt realtime ververst en de chats en foto’s worden naar een archief gestuurd. Het archief geeft zo een mooi tijdsbeeld van de stad. Men moet zichzelf aanmelden, via de site, om de noodzakelijke handelingen te kunnen verrichten. Als deze manier van communiceren aanslaat, en doorgetest is, zal er contact gezocht worden met andere gemeentes, om deze te enthousiasmeren voor deze functionaliteit. Men kan hierbij denken aan doelgroepen, die om redenen thuis zitten, maar op die manier wel lokatie gerichte informatie bekijken, en daarmee kan zien wat er zich zoal afspeelt in hun stad.

Contactgegevens

Stichting City Chat Craft
Fenna Westerdiep


chat community geoinformatie kinderen mileu mobiliteit


MIMAQ
MIMAQ
Vrijwilligers meten lokale luchtkwaliteit »


Open Street Map
Open Street Map
Vrijwilligers verzamelen geografische gegevens en maken daarmee "open kaarten" »


OpenCarData
OpenCarData
Het uitlezen, verzamelen en online ontsluiten van OBD-II auto data »